Sunday, 10 August 2014

بستنی وانیلی اصل


 

 

در طول دو هفته ای که مرخصی داشتم به این فکر بودم که یه سری از غذا ها و دسر ها رو که نیاز به وقت بیشتری داره رو امتحان کنم.البته در طول این مدت بیشتر وقتم به نظافت خونه گذشت و شاید دو سه تا از رسیپی ها رو تونستم به مرحله اجرا برسونم که جای شکرداره.



ناگفته نماند که اقای خونه زیاد مثل من اهل شیرینی و غذاهای جدید نیست (سنتی خوره) نه اینکه نخوره ولی غذاهای ایرانی رو بیشتر می پسنده ٫از طرف دیگه پسری هم زیاد علاقه ای به غذاهای مختلف نداره فقط شب و روز همبرگر و پیتزا و..... این هم از بچه های این دوره. ولی خداییش این ایلیای ما بستنی رو دوست داشت .حالا بریم سراغ بستنی وانیلی .
همیشه بستنی درست کردن رو دوست داشتم و زمانی که ایران بودم بارها امتحان کرده بودم .از اون زمان چند سالی میگذره.
تا اینکه حدود چند ماه قبل برای همزنم یه کاسه یا بهتره بگم بستنی ساز خریدم .از اون به بعد هر وقت که فریزرم جا داشت اون رو تو فریزر گذاشتم و بستنی خونگی درست کردم و خداییش هم که بستنی خونگی یه چیزه دیگه است.
برای درست کردن بستنی وانیلی به مواد زیر نیاز داریم:

شیر (ترجیحاً پر چرب)    500 میلی لیتر
خامه                             250 میلی لیتر
شکر                           200 گرم
زرده تخم مرغ                6 عدد
لوبیای وانیل                   1 عدد


شیر و خامه رو درون یه قابلمه در دار می ریزیم و بعد وانیل رو از وسط با چاقو می بریم و با نوک چاقو دونه های وسط لوبیای وانیل رو بیرون می آریم.(این لوبیای وانیل)


بعد از مخلوط کردن شیر و وانیل وخامه قابلمه رو روی حرارت میگذاریم تا بجوش بیاد .


 بعد از به جوش آمدن شیر اون رو از رو حرارت برداشته و درب قابلمه را میگذاریم و به مدت 20 دقیقه اون رو کنار می گذاریم تا عطر وانیل حسابی توی شیر پخش بشه.


 در این مدت زرده و شکر رو با همزن حسابی می زنیم تا شکر به خوبی در تخم مرغ حل بشه.


این کار تقریباً 10 دقیقه طول میکشه و مخلوط باید به این صورت در بیاد


 بعد ازگذشت 20 دقیقه که برای شیر در نظر گرفته بودیم در حالی که تخم مرغ و شکر رو با همزن میزنیم مخلوط شیر و وانیل رو کم کم به اون اضافه می کنیم.


 تا اینکه همه شیر و تخم مرغ با هم مخلوط بشه و مایع بستنی به این شکل در بیاد.


حالا مایع رو از یه صافی ریز یا الک رد می کنیم.به این دلیل که اگر زرده تخم مرغ تو مایع به صورت نیم پزمونده وارد بستنی نشه و یه مایع یکدست داشته باشیم.


در اینجا مایع بستنی اماده است . برای یک تا دو ساعت مایع رو تو فریزر می گذاریم تا مایع حسابی خنک بشه.اگر که بستنی ساز دارید که مایع رو تو بستنی ساز میریزیم و بقیه کار که معلومه


 ابتدای کار ماشین رو روشن میکنیم بعد مایع رو از گوشه یواش یواش تو بستنی ساز می ریزیم.


تو دقایق اولیه به صورت بالا در میاد.شروع می کنه به بستن و شکل گرفتن.


  بعد از نیم ساعت بستنی ما تقریباً امادست .این هم بافت بستنی.

 
 و این یکی عکس کیفیت و بافت بستنی رو بهترنشون میده.


 بعد از این مرحله حدود دو ساعت بستنی رو تو ظرف درب دار تو فریزر می گذاریم و بستنی ما اماده است.این برای کسانی که بستنی ساز دارند.

 حالا اونهایی که بستنی ساز ندارند چی؟ اونها هم میتونند به راحتی این بستنی رو درست کنند.البته زمان بیشتری نیاز دارند شاید سه ساعت بیشترکه ارزشش رو داره.


 بعد از اون مرحله رد کردن از صافی٫ بستنی رو به مدت یک ساعت تو فریزر می گذاریم تا حسابی مایع خنک بشه و گرماش رو از دست بده.بعد مایع رو بیرون میاریم و با یک قاشق خوب هم میزنیم و مجدد به فریزر بر می گردونیم .بعد از این مرحله در طول دو ساعت اول هر بیست دقیقه بستنی رو بیرون می اریم و هم میزنیم و به فریزر بر می گردونیم.بعد از این دو ساعت هر یک ساعت و این کار رو تا زمانی انجام میدیم که بستنی به حالت مرحله اخر بستنی ساز در بیاد.بعد از این مرحله به مدت دو ساعت در فریزر میگذاریم و بستنی وانیلی  ما امادهاست.در واقع اون مرحله بستنی ساز رو ما با دست انجام میدیم .




حتماً بعضی از شماها فکر می کنید که سونیا چه بیکاره که این همه وقتش رو برای همچین چیزی میگذاره .ولی من معتقدم باید بعضی وقت ها با خودمون مهربون باشیم برای خودمون هدیه بخریم و خودمون رو به خوردن همچین چیزهایی دعوت کنیم.ما ارزشش رو داریم .مگر نه؟
امیدوارم که امتحان کنید و لذت ببرید.




No comments:

Post a Comment