همان طور که تو پست های قبلی گفتم نون پختن یکی از بخش های لذت بخش تو زمینه اشپزی برای منه و از این رو تمایل دارم تا اونجا که می تونم نون های ملیتهای مختلف رو امتحان کنم و تجربیاتم رو با شما در این زمینه به اشتراک بگذارم.
این نونی که امروز رسیپیش رو میگذارم یه نون از کشور هندوستانه که به نون (( نان)) معروفه.
مواد تشکیل دهنده این نون یه خورده با نون های معمولی فرق میکنه .نه خیلی ولی خوب نون های معمولی شیر و ماست و تخم مرغ معمولاً ندارند. مواد این نون شامل :
قسمت ۱:
پودر خمیر مایه ۱قاشق غذاخوری
شیر ولرم ۴ قاشق غذاخوری
شکر ۲ قاشق غذاخوری
قسمت ۲:
ارد ۴۵۰گرم
شیر ۱۵۰میلی لیتر
ماست ۱۵۰میلی لیتر
تخم مرغ ۱ عدد
کره اب شده ۲ قاشق غذاخوری
نمک ۱/۲قاشق چایخوری
بیکینگ پودر ۱/۲قاشق غذاخوری
مواد روی نان:
کره اب شده
گشنیزخرد شده
در شروع مواد قسمت اول رو که شامل شیرولرم(منظور از شیر ولرم شیری است که اگر انگشتمون رو در شیر کنیم گرم باشه ولی دستمون نسوزه) ،شکر و پودر خمیر مایه میشه رو با هم مخلوط می کنیم .در این عکس دونه های خمیر مایه به خوبی معلومه که هنوز عمل نیومده .
این مخلوط رو به مدت چند دقیقه کنار می گذاریم تا خمیر مایه به اصطلاح عمل کنه و به صورت زیر در بیاد.
در عکس بالا دیگه ذرات خمیر مایه معلوم نیست.
بعد از اینکه خمیر مایه اماده شد تمامی مواد به علاوه خمیر مایه رو در ظرفی که می خواهیم خمیر رو درست کنیم می ریزیم
حالا وقتش رسیده که خمیر رو مخلوط کنیم با همزن یا دست.هیچ فرقی نمی کنه مهم اینه که یه خمیر یکدست و لطیف به دست بیاد.
خمیر رو وسط ظرف جمع می کنیم و میگذاریم که ور بیاد و حجم خمیر دو برابر بشه که تقریباٌ ۱ ساعت طول می کشه.
با مقایسه دو عکس بالا مشخصه که خمیر بعد از ور اومدن به چه صورتی در میاد.الان خمیر اماده شده و ما میتونیم نون هامون رو بپزیم.قبل از این که شروع کنیم و خمیر رو پهن کنیم فر رو روشن کرده و اون رو روی اخرین درجه قرار میدیم.یه سینی فر رو هم درون فر قرار میدیم.حالا میگم برای چی ،ولی این خیلی مهمه پس نباید یادتون بره.
روی یه سطح رو آرد می پاشیم و خمیر رو روی اون قرار میدیم.
خمیر رو به هشت قسمت ثقسم میکنیم و اونها رو گرد میکنیم .بهتره که تقریباً هم اندازه باشند.چون در پایان کار نون ها بهتر و خوشکل تر به نظر میرسند.
حالا نونها رو با وردنه به قطر ۳ تا ۵ میلیمتر پهن میکنیم.
کره رو اب میکنیم و با گشنیز خرد شده مخلوط میکنیم.حدوداٌ ۲ قاشق کره کافیه.
البته میتونید گشنیز رو حذف کنید و فقط از کره استفاده کنید.(کره باعث میشه که نون دیرتردر حین پخت خشک بشه و طعم و رنگ بهتری به نون هامون میده.)
مخلوط کره وگشنیز رو با برس روی نونها میمالیم.
دو تا از نونها رو به این صورت پهن کرده و کره میزنیم.
حالا بریم سراغ سینی داغ،
با این کار دیگه نیاز نیست که اول سینی گرم بشه و بعد فرایند پخت شروع بشه و در همان ابتدای کار نون شروع به پختن میکنه. .نونی که زیاد توی فر بمونه خشک میشه و اون حالت نرمی رو نداره.در واقع شما با این کار یه کوره داغ برای نونتون درست میکنید و تقریباً این مثل کوره های نانوایی میشه که نون تو مدت زمان کوتاهی میپزه.
از این روش میتونید برای پخت پیتزاهاتون استفاده کنید که البته حتماً به زودی یه مبحث برای پیتزا می گذارم که مطمینم خیلی به دردتون میخوره.
سینی فری رو که تو فر داشتیم در میاریم و خیلی سریع یه کاغذ روغنی رو روی سینی میگذاریم و دو تا نونی رو که اماده کردیم رو روی کاغذ روغنی گذاشته و سینی فر رو در طبقه وسط فر میگذاریم و منتظر میشیم که نون هامون بپزه که تقریباً بین ۳ تا ۵ دقیقه طول میکشه شاید هم کمتر پس باید حواستون به نونها باشه.
در همون دقیقه اول نون به این صورت در میاد .باید مراقب باشیم که نون هامون نسوزه.بعد از پخت نون ها رو از فر در می اریم و روی توری قرار میدیم تا سرد بشن .به این ترتیب دو تا دو تا نون ها رو آماده میکنیم.
اگر خواستید چند ساعت بعد استفاده کنید که اونها رو توی پارچه بپیچید و اگر از نون ها اضافه اوردید اونها رو فریز کنید.
تو خونه ما که نون (( نان )) مورد استقبال قرار گرفت مخصوصاً از طرف بچه خونه.زمانی که یه بچه یه غذا رو میپسنده یقیناً اون غذا یه غذای خوش طعمه.
ایلیا که اسرار داشت این نون رو به تنهایی به عنوان ناهار بخوره پس حتماً طعم بچه پسندی داره که اون این حرف رو میزد.در چنین مواقعی که یه بچه با اون پاکی و صافیش این حرف رو میزنه خستگی از تن ادم بیرون میره .
امیدوارم که شما هم این نون رو امتحان کنید و از خوردنش در کنار خانوادتون لذت ببرید.
روز تعطیله خوبی داشته باشید :)
No comments:
Post a Comment