چه کنم که این نون پختن جز علایق منه و اگه در طول هفته یکی دو بار نون نپزم فکر میکنم که هیچ کار مفیدی انجام ندادم.
به نظر من هیچی یه نون خونگی تازه و عالی نمی شه.من خیلی رسپی های زیادی رو امتحان میکنم و خیلی وقت ها هم اون چیزی که میخوام نمی شه ولی ول کنش نیستم و اونقدر امتحان میکنم تا به یه نتیجه خوب برسم.
اطمینان دارم که اگر شما هم توی خونه نون بپزید پشیمون نمی شید.
این نونی که امروز میخوام رسپیش رو بزارم خیلی خیلی ساده است و البته خیلی با کیفیت و نرم و خوشمزه است.
اسم این نون ((رول)) هست که به انگلیسی هم به اون Roll bread میگن.در تهیه این نون اول خمیر اماده شده رو استراحت میدن تا حجمش دو برابر بشه بعد اون رو به تکه های کوچیک تقسیم میکنند و به شکل مورد نظر فرمش میدم و برای بار دوم هم استراحتش میدن و بعد میپزن.این بار من مدل گرد اون رو درست کردم و حتما سعی میکنم مدل های دیگه اون رو هم درست کنم و براتون پستش کنم.
مواد مورد نیاز این خوشمزه ها خیلی ساده است:
آرد ۱ کیلو
آب ولرم ۷۰۰میلی لیتر
پودر خمیر مایه ۲قاشق غذاخوری
نمک ۱قاشق چایخوری
مواد لازمش همین بود ،پس معلوم شد که به چیزای زیادی نیاز نداریم و همین مواد ۲۰ تا نون به ما میده.
اول باید یه توضیح در مورد خمیر مایه بدم.
ما دو مدل خمیر مایه داریم یکی که دونه های اون گرده و ما در ابتدای کار اون رو با یه نصف لیوان از آبی که در مواد لازم گفته شده مخلوط می کنیم و روی اون رو می پوشونیم به مدت تقریباً ۱۰ دقیقه تا خمیر مایه عمل بیاد که در این حالت فضای کل لیوان رو پر میکنه.
حالت دیگه خمیر مایه مدل فوری اونه که به شکل بیضیه و اون رو به صورت مستقیم با مواد خشکمون مخلوط میکنیم و نیاز به عمل اومدن نداره.من در اینجا از خمیر مایه فوری استفاده کردم که در عکس کاملاً واضحه.
آرد و نمک و پودر خمیر مایه رو توی یه ظرف میریزیم و آب رو به مواد خشک اضافه می کنیم.اگر از استند میکسر استفاده میکنید که با سرعت کم حدود ۶ تا ۸دقیقه خمیر رو مخلوط می کنیم.اگر هم که با دست ورز میدید که تقریبا دو برابراین زمان رو لازم دارید برای ورز دادن.
بعد از اینکه تمامی مواد باهم به خوبی مخلوط شد و حسابی ورز داده شد روی اون رو سلفون می کشیم و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت اون رو در یه جای نسبتاً گرم می گذاریم تا حجم خمیر دو برابر بشه.
روی سطحی رو که میخوایم خمیر رو قرار بدیم مقداری آرد میپاشیم و خمیر رو از ظرف روی سطح آردپاشی شده منتقل میکنیم.
خمیر رو به ۲۰ قسمت تقریبا مساوی تقسیم میکنیم.
هر قسمت رو با دست گرد میکنیم و تمام ناصافی های خمیر رو به زیر اون می دیم .روی سینی فر رو کاغذ روغنی پهن میکنیم و خمیر ها رو با فاصله روی کاغذ روغنی قرار میدیم. من هر ده تا نون رو توی یه سینی جا دادم.
روی نون ها رو یه پارچه نخی تمیز پهن میکنیم و به مدت نیم ساعت دیگه به اونها استراحت میدیم.در این فاصله فر رو روشن میکنیم با دمای ۲۵۰ درجه سانتیگراد برای فرهای گازی و ۲۳۰ درجه سانتیگراد برای فرهای برقی .
بعد از گذشت این نیم ساعت حجم نون ها دو برابر شده و اماده پختن هستند .
قبل از پختن روی نون ها رو با یه چاقوی اَره ای یه برش کوچیک می دیم.
مدت زمان پخت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه است و نشونه پخت نون ها اینه که روی اونها طلایی بشه.
من دو سوم از نونها رو فریز کردم و هر وقت که لازم باشه چند ساعت قبل از استفاده از فریزر بیرون میارم و ۵ دقیقه در فر از قبل گرم شده گرمشون میکنم.
اگر که خواستید از این نون ها برای صبحانه بپزید میتونید خمیر رو شب درست کنید و در یخچال تا صبح استراحتش بدید و صبح نون ها رو فرم بدید و بعد از نیم ساعت هم بپزید و برای صبحانه نون تازه خونگی میل کنید.
No comments:
Post a Comment