Wednesday, 29 July 2015

تیکا ماسالا

طبق قرارمون امروز نوبت رسپی تیکا ماسالا ست.این غذا یه غذای هندیه که تو خیلی از کشورهای دیگه هم تهیه میشه.البته گفتم تهیه میشه نه به این صورتی که الان من توضیح میدم.در کشورهای اروپایی و امریکا سس و ادویه این غذا اماده است .کافیه که فقط طبق دستوری که روی ظرف سس هست همه مواد و مخلوط کنید و تو مدت زمان کوتاهی اعضای خونه رو به یه غذای هندی مهمون کنید ولی یقیناً این غذای خونگی کجا و ان کجا.


تهیه این غذا شامل دو مرحله میشه یکی مارینه کردن مرغ و مرحله دوم پختن .

ماست                                ۶ قاشق غذاخوری
سیر                                   ۲حبه رنده شده
زنجبیل تازه                        ۱ قاشق غذاخوری رنده شده
ابلیمو                                ۳ قاشق غذاخوری
نمک                                ۱ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز                  ۱/۲ قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز                  ۱ قاشق چایخوری
گشنیز تازه خرد شده            ۱ قاشق غذاخوری
ادویه تندوری ماسالا            ۳قاشق چایخوری
مرغ بی استخوان                ۱ کیلو

در اینجا من از زنجبیل و گشنیز تازه استفاده کردم ولی اگر شما در دسترس ندارید می تونید از خشک اونها استفاده کنید.البته از نصف قاشق پودر زنجبیل استفاده کنید.



تمامی مواد رو بجز مرغ با هم خوب مخلوط میکنیم.


من از سینه مرغ استفاده کردم ولی اگر شما دوست داشتید میتونید که از ران بدون استخوان هم استفاده کنید فقط باید مرغ بی استخوان باشه . 
مرغ رو به تکه های  تقریباً ۵۰ گرمی میبریم .




مواد مارینه رو روی مرغ ریخته و به خوبی با مرغ مخلوط می کنیم.




مرغ مارینه شده رو به مدت حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار میدهیم.البته اگر یک روز قبل مرغ رو مارینه کنیم که خیلی بهتره ولی اگر مثل من یهویی تصمیم میگیرید که یه غذا رو درست کنید  همون ۲ ساعت کافیه.
بعد از گذشت این زمان فر رو با حرارت ۲۲۵ درجه سانتیگراد برای فرهای برقی۲۴۵ درجه سانتیگراد برای فرهای گازی گرم میکنیم.
مرغ رو به همراه مارینه درون یه ظرف مناسب فر ریخته و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه درون فر می پزیم.
در این فاصله میریم سراغ درست کردن سس این غذا.در واقع بخش دوم که قبلاً گفته بودم.

برای این سس ما نیاز داریم به

روغن مایع                       ۴ قاشق غذاخوری
جوز هندی(پودر)               ۱ قاشق چایخوری
پودر زیره                       ۱/۲ قاشق چایخوری
سیر                               ۱ حبه رنده شده
زنجبیل تازه                     ۱ قاشق غذا خوری رنده شده
گوجه فرنگی               ۱۵۰ گرم ریز خرد شده 
رب گوجه فرنگی              ۱ قاشق غذاخوری
زردچوبه                       ۱/۲ قاشق چایخوری
ماست آب گرفته               ۱ قاشق غذاخوری
خامه                              ۱۰۰ میلی لیتر
گشنیز تازه                      ۱ قاشق غذاخوری خرد شده
نمک و فلفل قرمز            متناسب ذایقه

برای تهیه سس ابتدا روغن رو درون یه قابلمه گرم کرده و پودر جوز هندی و پودر زیره رو درون روغن می ریزیم.
در این زمان یه عطر دلپذیر از روغن بلند میشه که ما رو به اشپز خونه های هندوستان میبره.
باید مراقب باشیم که روغن نسوزه و اون رو مرتب هم بزنیم.در حدی که ادویه درون روغن تفت داده بشه نه بسوزه .



بعد از اینکه ادویه تفت داده شد گوجه و رب گوجه رو به همراه سیر٫زنجبیل و زردچوبه  درون قابلمه حاوی روغن و ادویه ریخته و خوب مخلوط می کنیم.




بعد از چند دقیقه که مواد گرم شد و شروع به قل زدن کرد خامه و ماست رو اضافه میکنیم و تمام مواد رو به خوبی مخلوط کرده.




در این مدت مرغ ما هم درون فر نیم پز شده و به این صورت در امده .



مرغ و مارینه  اون رو به سس اضافه میکنیم. 




نمک و فلفل غذا رو چک میکنیم و حدود ۵ دقیقه یا تا زمانی که به نظرمون مرغ پخته  با حرارت نسبتاً زیاد غذا  رو میپزیم.

در اینجا تیکا ماسالا اماده ست.



تیکا ماسالا رو به همراه برنج سرو میکنیم .



البته من تیکا ماسالا رو به همراه نان و رایتا که حتماً فردا رسپیش رو میگذارم سرو کردم.




خدا رو شکر مورد قبول خانواده بود و من هم از نتیجه کار راضی بودم.امیدوارم که تهیه کنید و لذت ببرید.









No comments:

Post a Comment