بیسکاتی ، بیسکُتی یا به لاتین Biscotti یه بیسکویت ایتالیایی شناخته شده است.فرایند پخت این بیسکویت در دو مرحله صورت می گیره به همین خاطر اسم این بیسکویت از ریشه کلمه دو بار پخته شده گرفته شده.
به خاطر اینکه این بیسکویت بافت خیلی خشکی داره و ماندگاری بالا از اون به عنوان جیره غذایی سپاهیان در جنگ ها استفاده می کردند.
مواد اصلی تشکیل دهنده این بیسکویت شامل آرد ،تخم مرغ ،شکر و بادامه که البته امروزه تغییرات زیادی پیدا کرده و یه جورایی مدرن شده.
یکی ازاین بیسکُتی های مورد علاقه من همینیه که میخوام الان رسپیش رو بزارم.بیسکتی فندق و شکلات .
شاید فکر کنید که چون فرایند پختش دو مرحله ایه وقت زیادی لازم داشته باشه ولی میتونم بگم که یکی از ساده ترین و راحتترین هاست .
موادی که لازم داریم شامل
آرد ۲۷۰ گرم
بیکینگ پودر ۱ قاشق مرباخوری
نمک ۱ پنس*
کره هم دمای محیط ۴۰ گرم
شکر ۲۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
وانیل ۱/۲ قاشق مرباخوری
شکلات ترجیحاً تلخ ۱۰۰ گرم
مغز فندق ۱۰۰ گرم
* یک پنس یعنی در هنگام برداشتن نمک با دست مقدار نمکی که بین دو انگشت شست و اشاره میمونه.
طبق روال همیشه اول از همه فر رو روشن میکنیم با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای فرهای برقی و ۲۰۰ برای فرهای گازی.
آرد و نمک و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط کرده ،الک میکنیم و کنار میگذاریم.
کره و شکر روبه اندازهای که با هم مخلوط شوند با همزن برقی میزنیم .
یکی از تخم مرغ ها رو اضافه میکنیم و با هم زن خوب هم میزنیم .
تخم مرغ دوم رو هم اضافه کرده و خوب مواد رو با هم مخلوط میکنیم.
الان وقت اضافه کردن همون آردیه که در شروع کار الک کردیم و کنار گذاشتیم.
برای مخلوط کردن آرد با موادمون هم می تونیم با دست این کار رو انجام بدیم و اگر ازاستند میکسر استفاده میکنید آرد رو با سر پَدِل مخلوط کنید.
زمانی که آرد و بقیه مواد رو با هم مخلوط کنیم چنین خمیری خواهیم داشت. یه خمیر نسبتاً چسبنده.
وقت افزودن فندق و شکلاته.من از شکلات چیبسی تلخ استفاده کردم و به نظرم شیرینی بیسکتی طوری هست که تلخی شکلات غیر محسوسه.اگر که شکلات چیبسی نبود میشه از شکلات خرد شده هم استفاده کرد.
فندق ها رو کمی خرد کرده و بعد به خمیر اضافه میکنیم.من از هاون استفاده کردم فقط یه ضربه و تمام.
فندق و شکلات رو به خمیر اضافه میکنیم ،
و همه مواد رو با هم مخلوط میکنیم.
توی سینی فر کاغذ روغنی می اندازیم ومقداری آرد روی اون می پاشیم چون خمیر به کاغذ نچسبه و به راحتی بتونیم به اون فرم بدیم.
همه خمیر رو روی کاغذ روغنی می گذاریم.
با دست خمیر رو به شکل مستطیل شکل میدیم.عرض مستطیل اندازه بیسکتی ماست.من دوست داشتم که اندازه بیسکتی من خیلی کوچیک نباشه و هر زمان که ازش میخورم چند ساعتی من رو سیر نگهداره ولی شما می تونید کوچکتر یا حتی بزرگتر هم درست کنید.قطر بیسکتی حدوداً ۱/۵ تا۲ سانت باید باشه.
بیسکتی رو به مدت ۳۰ دقیقه در فر می پزیم.بعد از این زمان اون رو از فر خارج می کنیم .
مرحله اول پخت انجام شد.
با یه کارد بزرگ و با احتیاط برشهایی عرضی به اندازه۲ سانت رو بیسکتی می زنیم .
همه بیسکتی رو برش میزنیم.در حین برش احساس میکنید که هنوز داخل اون نپخته که البته این اشکال تو مرحله دوم پخت حل میشه.
حالا بیسکتی ها رو با فاصله از هم توی سینی قرار میدهیم فقط اونها رو توی سینی می کشیم و از سینی بلند نمیکنیم چون میشکنند به خاطر اینکه هنوز نرمه.
دمای فر رو ۳۰ درجه کم میکنیم و مجدداً بیسکتی رو به مدت ۲۰ دقیقه می پزیم.
الان دیگه کاملاً پخته و از اون حالت نرمی در اومده.
بیسکتی های ما آمادست.این بیسکتی ها میتونه ۱ ماه بیرون یخچال باشه و حتی میشه اونها رو فریز کرد.همون طور که گفتم ماندگاری خیلی خوبی داره.
پیشنهاد نگارنده : درهنگام استفاده از بیسکتی همراه کافی یا چای اون رو در نوشیدنیتون فرو کنید که نرم تر و خوشمزه تر میشه.
البته به نظر من که همه جورش خوشمزس خشک و نرم.
با شروع مدرسه ها میتونه یه قسمتی از ظرف خوراکی بچه ها و البته عصرونه خوبی براشون باشه.درست کنید و حالش رو ببرید.
No comments:
Post a Comment