یکی از کارهایی که خیلی خیلی بهش علاقه دارم پختن نونه. چند روز پیش مرخصی داشتم و طبق معمول از صبح فکر
می کردم که چی بپزم . از اونجایی که ایلیا هم مثل همه بچه ها علاقه زیادی به ساندویچ همبرگر داره تصمیم گرفتم که همبرگر درست کنم( البته من همیشه خودم درست میکنم چون همبرگرهای بیرون کیفیت خوبی نداره) ولی یه مشکلی بود و اون نبودن نون همبرگر بود . به خاطر بدی هوا و تنبلی من برای بیرون نرفتن از خونه تصمیم گرفتم که نون خونگی درست کنم و به جرات میتونم بگم بهترین نون همبرگری بود که تا حالا خورده بودم و البته نظر بقیه هم همین بود
این نون مواد خیلی ساده ای داره و طرز پخت راحت . اگر همه رسیپی رو بخونید شما هم با من هم عقیده میشید.
مواد این نون شامل :
شیر ۲۵۰ میلی لیتر
اب ۱۰۰میلی لیتر
شکر ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
پودر خمیرمایه ۱ قاشق غذاخوری
ارد (معمولی) ۵۰۰ گرم
کره ۵۰ گرم
اب +کنجد برای تزیین
تمامی مواد بجز کره روبا با هم به مدت ۱۰ دقیقه مخلوط میکنیم.
اگر دستگاهی دارید که خمیر کن داره که کارخیلی خیلی راحته ولی اگر که نه میتونید با دست ورز بدید که اون هم لذت خودش رو داره .
توی این عکس بافت خمیر به خوبی معلومه.
بعد از این مرحله کره رو که به صورت مربع های کوچک برش دادیم رو به خمیر اضافه می کنیم.
و مجدد ۱۰ دقیقه دیگه ورز میدیم.در ابتدای اضافه کردن کره بافت خمیر به این صورته وخیلی چسبنده است.
در پایان کار به یه خمیر کاملاً لطیف می رسیم.
خمیر رو توی ظرفی که فضای کافی برای ور اومدن رو داشته باشه منتقل میکنیم .البته ظرف من گنجایشش خوب بود و من توی همون ظرف خمیر رو استراحت دادم.
روی اون رو با پارچه نخی مرطوب یا سلفون می پوشونیم تا زمانی که حجم اون دو برابر بشه که معمولاً ۳۰ تا ۶۰ دقیقه طول
میکشه. در این تصویر مشخصه که حجم خمیر دو برابر شده.
بعد از اینکه حجم خمیر دو برابر شد اون رو روی سطحی که ارد پاشی کردیم منتقل می کنیم.
خمیر رو به ۱۰ قسمت تقریباً ۱۰۰ گرمی تقسیم میکنیم که اگر دوست داشتید از ترازو استفاده کنید یا به صورت چشمی این کار رو انجام بدید و بعد خمیرها رو به صورت گرد در می آریم .برای گرد کردن نون ها اول یک کم خمیر رو پهن میکنیم
بعدهمه چین خمیر رو با دست دریک طرف خمیر جمع کرده
وفشار میدیم تا روی خمیر صاف شود و تمام ناصافی های نون به زیربرود که تو این عکس واضحه.
بعد میتونید با دست فرمش رو کمی بهتر کنید.
حالا که نون ها رو گرد کردیم با کف دست به نون یه فشار کوچک میدهیم تا کمی پهن شود و از گردی در اید.
باید شکل نون همبرگر بگیره و نباید نون نازک بشه.
نون ها رو روی سینی فری که کف اون رو کاغذ روغنی گذاشتیم با فاصله قرار می دهیم.و روی اونها رو یه پارچه می اندازیم تا زمانی که حجم نون ها دو برابر شود.
این زمان بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه می باشد..در این فاصله فر رو با دمای ۲۲۵ درجه فارنهایت برای فرهای برقی و ۲۴۵ درجه فارنهایت برای فرهای گازی گرم میکنیم.
در اینجا حجم خمیر دو برابر شده.
برای تزیین نون از یه مقدار اب ولرم استفاده میکنیم که میتونیم اب رو یا با برس روی نون ها به ارومی بمالیم و یا اب رو اسپری کنیم و بعد از مرطوب شدن سطح نون روی اون رو کنجد می پاشیم.
اگر فر حرارت همزمان بالا و پایین داره که از این حالت استفاده میکنیم و نون ها رو روی طبقه اول از پایین قرار میدهیم ٫ در غیر اینصورت فقط از حرارت پایین استفاده میکنیم و نون ها ررو در طبقه وسط فر می پزیم
و به مدت ۱۰ تا ۱۲ دقیقه نونها رو میپزیم که این زمان می تونه کمی متغیر باشه فقط باید چک کنیم که روی نون ها رنگش عوض شده باشه مثل عکس زیر.
بعد نون ها رو روی توری فلزی خنک میکنیم. بعد از سرد شدن می تونید نون ها ی اضافی رو فریز کنید.
در زمان پخت نون عطر نونه تازه تو فضای خونه می پیچه که معرکه است و علاوه بر اون بعد از شنیدن نظر اعضای خانواده در مورد عالی بودن نون ٫ حس غرور به ادم دست میده که اره تونستم یه نون عالی بپزم حتی بهتر از نون های بیرون.
من که تصمیم گرفتم از این به بعد نون همبرگر رو خودم درست کنم.امیدوارم که شما هم امتحان کنید که مطمیناً با من هم نظر می شوید.
روز خوب و پر انرژی رو براتون خواستارم.
No comments:
Post a Comment